Kapoenen

Vandaag begonnen de kapoenen de dag met takken zoeken voor het kampvuur. Na een tijdje gereden te hebben was het tijd om ons spel te starten. Eerst bouwden we een kamp. Nu we een kamp hadden moesten we natuurlijk zien te overleven in het bos. Dit deden we door eten te kopen bij een leiding de in het bos zat. Hierna gingen we deze ruilen voor energie. Met deze energie konden we weer nieuw eten kopen. Zo verzamelden we met z’n allen heel veel energie om te overleven. Na de middag hebben we onze eigen auto’s geknutseld. Dit omdat we deze later nodig gingen hebben in ons toneeltje. Daarna was het tijd om ons te douchen en fris verder door de dag te gaan. Voor het eten oefende we nog ons toneeltje. Na het eten konden we dan eindelijk starten aan het kampvuur. Spijtig genoeg kregen we te horen dat het te warm was om een vuur te maken maar dit kon de pret niet bederven. We voerden alsnog ons toneeltje vol trots op. Tijdens de pauze was het dan tijd voor een lekker ijsje om af te koelen van deze hete dag. Na het avondeten gezongen te hebben met alle takken was het weer tijd om te gaan slapen.

Foto kapoenen
Welpen

De welpen hadden vandaag weer een drukke dag. In de voormiddag bereiden ze de actjes voor, voor op het kampvuur s’avond. In de namiddag speelden we vettige spelletjes onder het motto “hoe vettiger, hoe prettiger”. Savonds sloten we onze laatste hele dag nog mooi af met het kampvuur waar we allemaal onze talenten konden tonen. Tot morgen!

Jonggivers

Vandaag startte de Jong-givers de dag met een drill. Meteen 10 minuutjes om zich op te kleden, dan enkele afspraken gemaakt. Wanneer de leiding “GEEEF ACHT” riep, vanaf dan moesten de leden zo snel mogelijk in een volgorde gaan staan. Dit kon zijn op huisnummer, van klein naar groot, schoenmaat…

Nadien deden we elkele opdrachten, zowel verstoptechnieken, snelheid en oplettendheid werd uitgebreid getest. Zelfs samenwerken in groep kwam zeer ruim aanbod. Nadien fruste we ons even op onder de douche en sloten de dag af met een uitgebreid toneeltje met een Dino en enkele duivenliedjes.

Foto jonggivers

Givers

Vandaag speelden de Givers vettige spelen en waterspelletjes, aten we frietjes en bereidden we onze kampvuuractjes voor. In de avond was het tijd voor onze kampvuuractjes. We deden een “Pioen got no talent show” waarbij we zo slecht mogelijk verschillende actjes moesten uitvoeren. Zo mislukte het jongleren, zongen we vals, dansten we onze kampdans verkeerd en vertelde de leiding slechte moppen

Foto givers

Jins

Allerliefste ouders
Na het ontbijt genoten we van een heerlijke dag, ondertussen toen we moesten wachten speelde we enkele spelletjes (macramé, gezelschapspelletjes,…). Als middageten was het frietjes met videe, jippie!! Daarna gingen we brownies/ hotdogs maken aan de hand van een woutloperskeuken, dit was wel enorm warm daarom verfriste we ons af en toe met waterpistolen en waterballonen. Nadien hebben we even “actjes” voorbereid om te tonen in de avond, samen met alle takken te samen. Dit was een leuke laatste avond van het kamp :))). 🌭🚿🏕
SCOUTSE GROETJES
DE JINS

Fouriers

In de keuken was het vanmorgen een groot feest. We hebben met onze fourier FRIEnTJES de radio aangezet en ontzettend hard mee gezongen en gedanst. Het leek wel alsof we in een foute VIDEEoclip zaten.

In de namiddag zijn we inkopen gaan doen, want onze leden eten zo veel dat alles al op was. Opnieuw moesten we alles met de bakfiets doen. Na dat lange parCOURs waren we uitGETTEld. SnOEPen van een lekker dessert was nog niet aan de orde, dat volgde pas ‘s avonds bij het kampvuur.

Het kampvuur werd aangestoken toen alle pret gedaan was met het WATER. Het IJS van de leuke kampuurshow werd al snel gebroken en niet veel later volgden wij met onze eigen fourieract.