Akabe De Pioen: scouting voor jongeren met beperking

Akabe De Pioen is een scoutsgroep voor kinderen en jongeren van 6 tot 26 jaar, met of zonder een beperking. We organiseren tweewekelijks op zaterdagnamiddag een ongelooflijk mega-toffe activiteit (van 14u tot 17u). We gaan ook elk jaar met onze tak op weekend, en van 13 tot 19 juli gaan wij op kamp! Daarnaast hebben wij natuurlijk ook geld in het laadje nodig. Daarom organiseren wij elk jaar een pannenkoekendag, quiz, spaghettidag, benefiet,... en bovendien gaan we met de ganse leidingsploeg zo vaak mogelijk weekendwerk doen. Kort samengevat: Wij zijn een enthousiaste groep vol leiding die zich inzet om voor onze leden telkens weer een stukje hemel op aarde te maken. Net zoals elke andere scouts dus. Of toch niet?

Wat maakt Akabe de Pioen dan anders? Akabe is een afkorting  voor ‘Anders Kan Best’. We zijn een scouts voor kinderen en jongeren met een beperking. Bij ons is iedereen welkom! We zien in iedereen prachtige kwaliteiten, maar daarnaast heeft ook iedereen zijn eigen moeilijkheden. Daarom is het soms een hele uitdaging om een aanbod te voorzien waarin elk kind tot zijn recht komt. Het vraagt wat creativiteit en een nodige dosis goede moed om met onze 70 leden steeds een prachtige namiddag uit te werken.

Van waar komt de naam De Pioen?

De Pioen is de specifieke naam van onze groep in Geel. Ook deze naam heeft een betekenis. Een Pioenroos is namelijk een bloem die zeer teer is. Een heel gevoelige bloem dus, maar als je ze goed verzorgt met veel liefde wordt het een prachtige, weelderige bloem waarop je trots kan zijn. En dat is nu precies ook wat wij in onze leden zien!