Al bijna 24 jaar bouwen we met de Pioen aan een mooi verhaal.  Bij de start van dit verhaal werd Akabe de Pioen gehuisvest op het Militair domein, ook wel het Engels kamp genoemd, op de Retieseweg. Een tijdelijke locatie waar we veel langer bleven dan gepland. Maar we waren er gelukkig. Het was een ideale locatie voor onze activiteiten. Zo mooi dat we er onze droom van gemaakt hadden om daar op het Militaire domein ooit onze nieuwe lokalen te kunnen bouwen.

Drie jaar geleden kregen we het spijtig nieuws dat het niet langer meer mogelijk was om onze activiteiten op het Engels kamp te laten doorgaan. We moesten noodgedwongen op zoek naar een andere locatie. Dit heeft onze bouwplannen in een stroomversnelling geplaats. De Pioen heeft onze vzw De Pioeniers opgericht, er vonden gesprekken plaats met het stad en er begon zelfs zicht te komen op een bouwproject op onze oude lokalen. Maar het was te mooi om waar te zijn. De bodem is er te hard verontreinigd om meteen op te kunnen bouwen. En tijd om op de sanering te wachten hebben we jammer genoeg ook niet. Dit zou minstens 10 jaar duren. Zo lang op verplaatsing blijven gaan is geen optie.

Natuurlijk zijn we niet bij de pakken blijven zitten. We gingen op zoek naar andere opties en zijn nu goed op weg. Er is een kans om een samenwerking aan te gaan met de Chiro van Elsum. Dit is een mooie optie om samen een lokaal te bouwen dat voldoet aan onze noden.  Zoals uitgelegd in de brief die je ontvangen hebt (zie ook document hier onder) is het verplaatsen van onze activiteiten van zondag namiddag naar zaterdag namiddag hiervoor noodzakelijk. Als leiding en vzw staan wij hier positief tegenover maar vinden ook vooral jullie mening heel belangrijk. Daarom zouden we willen vragen om even de tijd te nemen om onderstaande vragen te beantwoorden.

Vergeet na het aanvinken en invullen zeker niet op verzenden te drukken!

Alvast bedankt om je mening hier door te geven en zo mee verder te bouwen aan onze lokalen, maar ook aan het mooie verhaal van Akabe de Pioen!

Brief voor de ouders