VZWatte? Wij zijn VZW de Pioeniers, de ondersteunende vzw van akabe de pioen. Wat doen wij als VZW? Het allerbelangrijkste wat we doen is de vereniging ondersteunen in het proces naar nieuwe lokalen. We nemen alles wat hierbij komt kijken op ons zodat de leiding zich kan focussen op wat het allerbelangrijkste is, namelijk de activiteiten. We zitten vergaderingen bij met de chiro en de kerk om de bouwplannen concreet te maken.

Daarnaast ondersteunen we de groep waar nodig. Een evenement waar extra hulp nodig is? Een geldinzamelactie? Een moeilijke vraag? Hiervoor kunnen ze steeds bij ons terecht.

De VZW bestaat uit een RVB en een AV, respectievelijk de raad van bestuur en de algemene vergadering. De raad van bestuur bestaat uit een kleine groep mensen die het reile en het zeile van de vzw bewaken. Zij maken de kern uit van de vzw.

Naast de RVB is er ook de AV. De AV bestaat uit leiding, ouders en sympathisanten. Eigenlijk kan iedereen die wil hier deel van uit maken. Als lid van de AV kan je op verschillende manieren je engagement vorm geven. De belangrijkste functie binnen deze AV is dat je mee inspraak kan geven op de jaarlijkse Algemene vergadering.

Mensen die meer willen doen, kunnen ook nog lid worden van de AV+. Zij zijn de leden die als eerste gecontacteerd worden wanneer de groep hulp nodig heeft bij een evenement en dergelijke. Verder kiezen zij hun extra engagement ook volledig zelf.

Ben jij zo’n enthousiasteling die zich graag mee achter het Pioenverhaal wil zetten? Neem dan snel contact (vzw@depioen.be) op met ons en wordt lid van de AV.

Hopelijk mogen we je snel verwelkomen!

Groetjes,
Marte, Laurens, Elize, Zeb, Bosbok (Stijn), Mashe (Thomas) en de voltallige AV

Geschiedenis de pioen