Kapoenen

Vandaag vertrokken de kapoenen op dagtocht. We hadden een kaart met paw patrol figuurtjes waar we voorbij zouden wandelen en opdrachten moesten doen. Om te weten waar we heen moesten beantwoorden we quizvragen. Onderweg ruimden we afval, speelden we zuma mag ik overvaren en blusten we een takkenvuur met dennenappels. Eens we aan de hoofdingang waren speelden we nog kiekeboe met de welpen en jonggivers. Daarna gingen we met de bus naar het Netepark in Herentals. Daar hebben we gezwommen. Ook aten we een ijsje. Daarna gingen we nog even op de speeltuin en was het tijd om terug naar de kampplaats te gaan. Na het eten was het de totemisatie. Hier deden we samen onze kapoenenbelofte. We beloofde om als groep samen te werken en samen sterk te staan. hierna kropen we weer ons bedje in om energie op te doen voor een nieuwe dag.

Foto kapoenen

Welpen

DAGTOCHT WOEHOEE! De welpen hebben vandaag super flink 5 km gewandeld in de voormiddag. Ze kregen een kaart met de weg op, gelukkig zijn we op de juiste bestemming geraakt.
In da namiddag gingen we zwemmen in het Netepark, we zijn van de glijbaan geweest, in het diepe gezwommen, …
Als afsluiter kregen we een ijsje!!
In de avond werden we in ons beste uniform gestoken en deden enkele leden hun welpenbelofte.
Wat was dit weer een drukke / leuke dag.
Tot morgen x

Foto welpen

Jonggivers

Vandaag werden de Jonggivers gezamenlijk wakker in een tent maar veel tijd voor op te staan hadden ze niet. ze moesten meteen gaan eten en hun brooddoosjes maken voor een nieuwe wandeltocht. Vandaag gingen ze een orientatieloop doen. Met veel moeite geraakte ze toch op het punt waar ze moeste geraken. Toen ze op hun bestemming waren gingen ze nog even kiekeboe spelen en dan hun middag eten op eten. Daarna gingen ze naar het Netepark. Iedereen had heel veel plezier in het water en de speeltuin was zeker een pluspuntje. Toen ze naar huis gingen was er enkel nog de totemisatie op de planning waar ze helemaal mochten bij zijn en dan meteen hun bedje in moesten. Slaapwel!

Foto jonggivers

Givers

Vandaag stonden we op na een frisse nacht in Geel. We ruimden onze spullen op, kleedden ons aan en genoten van een lekker ontbijtje. Als alles opgeruimd was, vertrokken we richting de bushalte. Daar stapten we de bus op tot Kasterlee en wandelden we nog tot de Hoge Rielen. Op de kampplaats maakten we onze zwemzak klaar en aten we ons lunchpakket op. Na het eten, stapten we weer de bus op richting het Netepark. En wat was het daar leuk! We mochten vrij rondlopen in het Netepark en dolden rond in het zwembad en gingen verschillende keren van de glijbaan. Als vieruurtje mochten we een ijsje kiezen van de leiding. Na ons ijsje, ging een deel van de groep nog even in de speeltuin en een ander deel ging nog even in het buitenzwembad. Dan was het alweer tijd om terug naar de kampplaats te gaan. Op de kampplaats aten we lekkere spaghetti en maakten we ons klaar voor de totemisatie. Na ons om te kleden in uniform en hout te sprokkelen, begon de ceremonie. Daar kregen we zelfs een traktatie van Bram voor zijn verjaardag. Hmmmm. Iets later dan normaal kropen we moe maar voldaan ons bedje in. Slaapwel!

Foto Givers

Jins

Allerliefste ouders,
We zijn opgestaan in een andere omgeving dan we gewoon zijn. Maar toch hebben we goed geslapen. Allemaal lekker samen in 1 grote tent. Vandaag was er ontbijt op bed. De opruim ging goed allés is in de auto geraakt. Toen begon de wandeling naar het netepark waar de andere takken op ons zaten te wachten. Hier hebben we ook allemaal een ijsje gekregen. De terug rit naar de hoge rielen was een echte verassing. Er stond een bus op ons te wachten. En we mochten hier mee terug rijden. Terug op de kampplaats hebben we gegeten en ons daarna klaargemaakt voor de beloftens en totemisatie van leden. Hier na zijn we goed ons vaste bed in gekropen. 🥣🏊🍦

Ps: Bram is vandaag 26 geworden. Dit vierde we goed en Bram trakteerde met lekkere snoepjes!!!

SCOUTSEGROETJES
DE JINS

Foto jins

Fouriers

Vandaag was het lekker rustig op onze kampgrond want alle takken waren op pad. Daardoor hadden de fouriers genoeg tijd om een mooie groepsfoto te maken. Say CHEESE of nog beter: 1..2..3.. SPAGHETIIIIIIIIII !!

Foto fouriers