Heb je een passie voor kinderen en jongeren? Wil jij je uitleven? Op zoek naar een sfeervolle vriendengroep? Scoutingkriebels in je bloed? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat bieden wij?

Akabe De Pioen is een groep vol jonge, gemotiveerde vrijwilligers met een groot hart voor onze werking. Elke 2 weken komen we bij elkaar om fantastische activiteiten te doen met onze leden. Als leiding kom je in contact met een diverse groep kinderen en jongeren met een beperking en bovendien krijg je heel wat ervaring in het organiseren van activiteiten, weekends, kampen,... En dat allemaal samen met een toffe groep medeleiding.

De Pioen is er natuurlijk niet enkel voor de leden. Ook onze leidingsploeg is erg belangrijk. We zijn een vriendengroep die hard op elkaar steunt. Er worden daarom regelmatig gezellige, groepsbindende activiteiten georganiseerd. Kortom bij ons vind je genoeg fun om je dagen te vullen!

Nog geen ervaring? Dat is geen enkel probleem! Je krijgt bij ons voldoende ondersteuning vanuit de leidingsploeg. Je zult alles leren wat je nodig hebt. Daarnaast biedt Scouts&Gidsen Vlaanderen ook een ruim pakket aan vorming waar je, indien gewenst, aan kunt deelnemen.

Leiding worden, hoe werkt dat?

Vanaf de leeftijd van 17 jaar kan je leiding worden. Je komt dan terecht in één van onze 5 takken. Je kan steeds 2 keer komen 'proberen'. Dit is zowel voor jou als voor ons een proefperiode. Jij krijgt de kans om te proeven van het scoutsleven en kan nadien beslissen of je graag wilt blijven. Ook voor ons is het een mooie gelegenheid om jou beter te leren kennen en op zoek te gaan naar hoe wij jou het best kunnen ondersteunen.
Ben jij het missende stukje? Aarzel dan niet om ons te contacteren, info vind je onderaan de pagina.