Kapoenen

Vandaag begonnen de kapoenen de dag met een studio 100 quiz. Ze moesten liedjes raden en verder zingen, vragen beantwoorden, puzzels oplossen en nog veel meer. Na een lekker middagmaal was het tijd voor vuile spelen. We begonnen met een vuil parcours. Daarna speelden we een spelletje met bloem en daarna hebben we nog heel wat waterspelletjes gespeeld. Na een geweldig disco douche moment zijn we te weten gekomen wat een totemisatie is. We kregen wat uitleg en daarna hebben we onze eigen kapoenenbelofte geoefend. Daarna was het al tijd om te gaan slapen en uit te kijken naar de belofte van morgen.

Foto kapoenen

Welpen

Vandaag was een super mooie warme dag, maar daar had de leiding de perfecte activiteit voor! In de voormiddag hebben ze eerst een vlot leren bouwen, samen met de jins. In de namiddag mochten ze dit uitproberen! Als stoere welp zijn ze er op gekropen en hebben ze op het water gevaren!
Natuurlijk daarna een verfrissende plons om het af te maken.
Als avondactiviteit hebben ze gedoucht en wat gezelschapsspelletjes gespeeld.
Tot morgen!

Foto welpen

Jonggivers

vandaag was de start van de dubbele dagtocht. We moesten ons deze ochtend haasten want anders misste we ons vervoer. Zo maakten we snel lekkere broodjes voor onderweg en rende we naar de poort. Als verassing werden we vervoert door echte leger voertuigen. De leden konden niet wachten om eraan te beginnen dus daar gingen we. Eenmaal aangekomen op bestemming kregen we een brief van soldaat Jhon die aanwijzingen had achtergelaten om de Jonggivers terug naar de Hoge rielen te leiden. Tussendoor stopte we nog voor wat te rusten, eten en drinken. Savonds gingen we eventjes rusten aan een gezellig kampvuur om de prachtige dag af te sluiten. De jonggivers kropen vandaag vroeg in hun bed want de volgende dag wacht hen weer een zware wandeltocht. Tot morgen!

Foto jonggivers

Givers

Vandaag was het tijd voor de tweedaagse! Na het ontbijt maakten we smoskes als lunchpakket en laden we onze spullen in de gocart. Dan konden we vertrekken!
Tijdens de tweedaagse zongen we veel liedjes, speelden we een wandelbingo en voerden we opdrachten uit. Per uitgevoerde opdracht, wonnen we budget om een dessert mee te kopen. Zo regelden we een ei, maakten we een eigen stapkreet, maakten we foto’s met rode auto’s en honden en lieten we 20 auto’s toeteren. Uiteindelijk konden we 40 euro bij elkaar verzamelen!
Rond 16u kwamen we aan op onze slaapplaats. Daar aten we ons vieruurtje en rustten we nog even uit. Na het rusten, ging een deel van de groep naar de Lidl om lekkere snacks te kopen. Daar kochten we donuts, chips, frisdrank en snoep. In de avond brachten de fouriers spinaziepuree met fishticks en speelden we een muzikaal pak. De sfeer zat er goed in! Er waren heel wat binnenprentjes en slappe lachmomenten. Aan het einde van het muzikaal pak, mochten we een opdracht bedenken voor de leiding.
Na zo’n hele dag actief te zijn, was het tijd om te gaan slapen. We kropen onze slaapzak in en gingen lekker knus bij elkaar liggen in de garage.

Foto givers

Jins

Allerliefste ouders,
Bij het opstaan moesten wij onze rugzak maken voor de 2dagse naar kamping korteheide in lichaart. Bij het ontbijt mochten we ons lunchpakket. Dit was een smos kaas enof hesp. We gingen helemaal te voet naar de kamping. Tijdens de wandeling zijn we op café geweest en hier hebben wij ook even gerust. Elkaar nog eens met zonnecreme ingesmeerd. Bij aankomst hebben we onze tenten opgezet. Toen kwamen de fouriers en hebben we spinaziepuree met fishticks gegeten! Daarna zijn we in het meer op de kamping gaan zwemmen, een fijne dag dus😊
🥾🧃👙

SCOUTSEGROETJES
DE JINS

Foto jins

Fouriers

Vandaag hebben de jongste takken vettige spelen gedaan, wat hebben zij geSMOSt zeg! De oudste takken vertrokken op hun tweedaagse. Hopelijk zijn ze in topvorm want ze gaan hun spieren nodig hebben.

Van al dat spelen en wandelen waren de leden heel hongerig geworden. Ze hebben de hele dag naar tips over onze menu geVIS(STICK)t, maar we hebben hen lekker niets verteld.

Bij het opdienen van het eten schrokken we even want er zat plots een SPIN NAaZt dIE potten. We wilde er eerst PUREE van maken door er o ze schoen op te zetten, maar toen bedachten we ons en hebben we hem op een mooi plaatsje uitgezet.