Kapoenen

1.2.3.4.5.6.zeeeven, de Kapoenen zijn in aantocht! We stapten een rondje door Watou en genoten van een lekkere hotdog. Na de picknick stapten we de bus op naar de Panne waar we genoten van een heerlijk ijsje en een plons in de zee. Het water was lekker warm en de Kapoenen waren goed verfrist. ‘s Avonds was het tijd voor totemisatie waarbij de Kapoenen een toneeltje toonden over samenwerken. De leiding glunderde van trots! Iets later dan normaal kropen we ons bedje in.

Welpen

Vandaag startte de dag met een super toffe wandeling rond de kampplaats. We trokken erop uit langs de velden en weiden van Watou als echte padvinders. Terug aangekomen op de kampplaats vertrokken we met z’n allen met de bus richting de zee. Hier vertoefden we een hele tijd op het strand en plonsten we in de zee. Na lang spelen, aten we nog een lekker ijsje en reden we terug richting de kampplaats. Hier deden we allemaal onze welpenbelofte nog en kropen we na een vermoeiende dag weer in ons bedje.

Jonggivers

Wow wow wow ! Vandaag hebben we een mega super hyper coole dag gehad. In de voormiddag hebben wij Stratego gespeld en daarna als middagmaal hotdogs gegeten. In de namiddag gingen we naar de Panne . De bus kwam ons ophalen om 12:30 en wij vertrokken om 13u. Wij zijn daar aangekomen om 14u ongeveer en wij gingen meteen naar het strand. Wij hebben lekker gezwommen tot 15:30. Daarna hebben wij 2 go karts gehuurd en samen gereden naar de winkel om ijsjes te kopen. Om 16:30 kwam de bus ons halen om ons terug op de kampplaats te zetten. Als avond eten hebben wij spaghetti gegeten en als traditie hebben wij onze spaghetti zonder bestek gegeten en wij mochten onze handen ook niet gebruiken. Na het eten hebben een deel van onze leden hun belofte gedaan. Tot morgen ! De Jogis

Givers

We zijn heerlijk wakker geworden op onze camping. We mochten zelfs een uur langer slapen! We begonnen de ochtend met het afbreken van de tent en een lekker ontbijt. Nadien zetten we onze tocht verder richting de Panne. Daar kwamen we samen met de andere takken en beleefden we nog een fijne namiddag aan het strand. Zonnebaden, zwemmen, schelpen zoeken… we hebben het allemaal gedaan. In de avond was het dan alweer tijd voor de totemisatie. Mila deed haar belofte en Julie en Sanela kregen hun totem. Vanaf nu luistert Julie ook naar de naam Zeepaardje en Sanela gaat nu ook door het leven als Coscoroba. Na de ceremonie kropen we moe ons bedje in. Tot morgen!

Jins

Na een vermoeiend wandeling terug na de kampplaats gingen we met heel de groep naar de zee! De Jins hebben zich uitgeleefd op het water en hebben zich laten bekomen op het strand. Na de zee kwam het spannendste moment: de totemisatie! Een aantal leden kregen hun totem en een voortotem. Een super trots moment. De Jins zijn vermoeid maar voldaan gaan slapen

Fouriers

Deze morgen begon de drukte al vroeg voor de foeriers. Eerst gingen we langs bij de Jins op hun 2-daagse plek om er gun ontbijt te brengen. Daarna reden we door naar de Givers om er hetzelfde te doen. Eens terug op de kampplaats was het al snel tijd om alle groentjes te snijden voor de spaghettisaus. Gelukkig moesten we voor deze middag eens geen eten voorzien aangezien iedereen zijn lunchpakket meehad op dagtocht. We genoten even van onze vrije tijd en gingen een lokaal restaurantje in Watou verkennen! Na ons dinertje keerden we terug naar de kampplaats waar we al onmiddellijk begonnen aan het snijden van fruit voor de lekkere fruitsla! Daarna nog even spaghettisaus maken voor avondeten. Wat smaakte dat na een leuke uitstap naar de zee! Na het avondeten werd naar goede gewoonte de keuken terug grondig gepoetst. We zijn weer helemaal klaar voor een volgende kampdag!