Kapoenen

We begonnen de dag met proefjes zoals echte gekke professors. Een vulkaan maken van azijn of niet-newtoniaanse vloeistof, het was allemaal te doen voor de kapoenen. In de namiddag gingen we verder met kliederen bij vettige spelletjes. Nu we lekker smerig waren geraakt, konden we over tot een echte disco douche. Schuimparty? Check! Goeie muziek? Check! Schrobben tot alle vuiltjes weg waren? Dubbel check! De avond sloten we af met een verhaaltje over Frie en Noan uit ‘de Steen van Nowan’. Dan zo snel mogelijk bedje in want morgen is het dagtocht. Slaapwzzzzz…

Welpen

Vandaag hebben de welpen laten zien dat ze hun naam waardig zijn. Door spelletjes te spelen hebben ze verschillende dierlijke vaardigheden bijgeleerd zoals camoufleren, kracht, evenwicht,… In de namiddag moesten we sluipen naar de leiding om kleuren te zien op een karton. Wanneer we de kleur wisten moesten we terug naar het kamp om de kleur juist te hangen. Na een drukke dag gingen we in de avond een film kijken.

Jonggivers

Vandaag hebben de Jonggivers hun aller eerste dropping ooit gedaan! Om 10 u kwam boer Marc ons ophalen. Met een zeer verassend voertuig. Namelijk tractor en kar. Na een rit over hobbeltjes, zandpaadjes al zittend op stro pakketjes kwamen we aan op onze ongekende drop plek. Nu kon de toch echt beginnen. Door eerst een stukje te wandelen. Geleid door de leiding kwamen we aan aan een boerderij. We mochten in de tuin van de boer eten. Even picknicken en vervolgens uitleven op de trampoline en schommel. Maar dat was lang niet alles! Plots bleek de boer een feest te organiseren waardoor hij een gigantisch springkasteel in zijn loods bleek te hebben staan. De Jonggivers hadden er dan ook geen problemen mee om deze een keertje uit te testen. Deze keer was onze platte rust welgeteld dat tikkeltje actiever/leuker, maar vooral véél beweeglijke met een stukje meer gebabbel en plezier! Tot slot zijn we terug naar de kamp locatie gewandeld in het stralende zonnetje. En hebben we nog kunnen genieten van het heerlijke spinaziepuree met fishsticks gemaakt door de fantastische fouriers. Kortom, een kei goeie dag! Benieuwd wat de dag morgen brengt. Tot morgen!

Givers

De Givers konden vandaag eindelijk op tweedaagse vertrekken. Na een hele dag reizen met de belbus, trein en te voet, zijn we goed aangekomen op onze camping in Koksijde. Daar hebben de Givers zelf samen de seniortent opgezet. We sloten de dag af met een wandeling naar het strand, waar we de totems voor Julie en Sanela gekozen hebben en waar we met onze voeten in het water zijn gegaan. Moe maar voldaan kropen we in onze slaapzak in de tent. Slaapwel!

Jins

Vandaag vertrokken we op tweedaagse naar Poperinge. Onderweg trokken we van elk kleur van de regenboog een foto. In het centrum van Poperinge deden we een stadspel. We kregen gratis snoep, suikerbrood en een stokbrood. We hebben ook onze kampdans gedemonstreerd voor de bewoners van een woonzorgcentra. Eens aangekomen op de slaapplaats hebben we de avond geëindigd met een slaapfeestje gehouden met veel weerwolven. We hebben al zin in dag 2!

Fouriers

Vandaag was het een belangrijke dag voor de fouriers. Tijdens het ontbijt werd er voor een heerlijke lunch en vieruurtjes gezorgd. De kapoenen, welpen en jogi’s genoten van heerlijke spinaziepuree en fishsticks. In de namiddag reden verschillende auto’s rond om ook de givers en de Jins van een Heerlijke maaltijd te voorzien. De fouriers sloten deze dag gelukkig af nadat alle leden tevreden hun bed in kropen!