Zoals aan alle mooie dingen kwam vandaag ook een einde aan ons geweldige kamp. We kwamen aan in Afrika, onze eindbestemming.

Kapoenen

In de voormiddag deden we nog een fata morgana. We moesten 5 opdrachten vervullen om de sterren binnen te halen. Zo maakten we een mooie slinger, maakten we Afrikaanse dieren in de zandbak, ruimden op, knutselden voor alle kapoenen en bedankten de fouriers.
Uiteraard deden onze kapoenen dit super goed en haalden ze de 4 sterren binnen. Na het eten was er nog een groot spel met alle takken. En toen was het echt bijna gedaan.We namen nog uitgebreid afscheid van onze tak en daarna nog van iedereen.
Nadat het toneeltje was afgerond en we onze kampdans trots lieten zien aan onze ouders vlogen we dan terug naar huis.
We kunnen niet wachten om jullie volgend jaar terug te zien!!! Dikke knuffels ?

Welpen

We begonnen onze allerlaatste dag met het spelen van een aantal spellen dat we dit kamp nog niet gedaan hadden. Alle favoriete spellen staken in een pot en we speelden telkens een ander spel dat we uit de pot haalde. Net voor de middag hebben we ook nog enkele macramé bandjes en vlechtjes gemaakt. Na de middag speelde we met alle takken samen spellen in het thema van elke dag op kamp. We eindigde met een emotioneel takmomentje waarbij er toch zeker een aantal traantjes te zien waren.

Givers

Na het leuke kampvuur van gisterenavond hebben we een uurtje langer mogen snurken. Daarna vlogen we er vollen bak in en speelde we een groot giver tegen leidingsspel waarbij we zo veel mogelijk opdrachten moesten volbrengen. Ze wonnen van de leiding waardoor ze een grootte verrassing krijgen. (Vraag dit ons thuis maar) In de namiddag speelde we een reuzegroot spel met alle takken. We sloten af met een takmoment waarbij enkele traantjes vloeiden. Hieronder volgen enkele fantastische momenten:

            

Jins

Vanmorgen stonden we voor de laatste keer op dit kamp. We aten een stevig ontbijt om daarna de laatste activiteit in tak te spelen. We speelden pleinspelletjes in het thema van Zuid-Afrika, onder andere een mix van zakdoek leggen en vleeshoop. In de voormiddag hebben we ook een afscheidscadeautje voor Bianca en Manten gemaakt: een t-shirt met de handafdruk van alle leden en leiding van de Jins. In de namiddag was er de groepsactiviteit met heel de scouts. We speelden ook pleinspelen in het thema van alle landen waar we naartoe zijn gereisd, zoals Schotse honkbal. We sloten nog af met een takmomentje waar we allemaal afscheid konden nemen van elkaar. Toen kwamen de ouders en was het kamp gedaan. Tot september!

Leiding

Nadat de leden naar huis gingen hebben de leiding wat na-geweend. Veel tijd voor deze emoties was er helaas niet, want we moesten nog alles afbreken natuurlijk. De Sjorring was al snel neergehaald en ook het materiaalkot werd al klaargezet om de dag erna in te laden. We eindigden de dag met een tof leidingsspel en een gezellig kampvuur.

Na toch even geslapen te hebben, waren we toch even in de war (en verdrietig) dat er geen leden meer waren, maar na een goed ontbijt vlogen we in de grote opruim van de kampplaats. Alles werd klaargezet om in de camion te kunnen laden en de eerste kamers werden gekeerd. De vrachtwagen kwam uiteindelijk meer dan een uur te laat dus was er gelukkig even tijd om uit te rusten.

Na het uitladen op de lokalen genoten we van een etentje met de leiding en fourierploeg om het kamp en jaar te vieren. Hierna was het tijd voor het belangrijke moment voor een aantal leiding… Hasse, Janne en Giancarlos deden een mooie belofte aan zichzelf, de groep en de wereld.
Onze 3de jaars leiding kregen hun totem:

  • Tom gaat nu door het leven als “Pekari
  • Hermien gaat nu door het leven als “Hert
  • Mashe gaat nu door het leven als “Bever
  • Michelle gaat nu door het leven als “Schildpad

Femke kreeg ook een leuke kleurentotem. Zij gaat nu door het leven als “Passievrucht Gele Spontane Tapir”
Na deze mooie ceremonie bleven we nog wat rond het kampvuur hangen en kropen voor de laatste keer in onze tent.