Vandaag wilden de Givers en de Jins al naar Amerika. De Welpen en de Kapoenen wilden echter eerst nog naar Hawaï. Diego brengt de Givers en de Jins alvast naar America. De Welpen en de Kapoenen kregen Jasper als vervangpiloot. In Hawaï gekomen vonden ze een echte surfplank om mee te nemen naar België.

Kapoenen

Onze volgende landing was in Hawaï. We speelden stratego in de hawaianse bossen. We bouwden een kamp en verdedigde dit met man en macht. In de namiddag gingen we dan weer voor de klassieke pleinspelen. Natuurlijk moesten we ook een momentje nemen om de leiding een beetje te ambeteren. Na het eten praten we nog even serieus over de belofte en totemisatie. We sloten weer af met het avondlied waarna we weer moe maar voldaan konden gaan slapen.

Welpen

De Welpen startte hun dag met een heus smokkelspel. We probeerde allerhande materialen over de grens mee te smokkelen. De douane hield ons echter tegen en pakte deze spullen af. De douane hield deze echter apart en verkocht dit dan zelf gewoon verder. Op het einde kwam de FBI het zaakje op de hoogte en gingen zich moeien in het conflict. In de namiddag kregen we bericht van de Politie dat Mario gekidnapt was. We gingen dus op zoek naar wie hem gekidnapt heeft en waar hij word vastgehouden. We sloten de dag af met een echte casino avond inclusief Mocktails.

Givers

De givers hebben vandaag een dikke 10 km gestapt waarna ze hun eigen eten moesten bereiden. Het was een geslaagde dag die we eindigden met de film Nemo en een alcoholvrije cava! Een topdag dus!

Jins

Joepie, het was eindelijk tijd voor een van de belangrijkste gebeurtenissen van kamp: de tweedaagse. Met onze rugzak volgepakt gingen we op pad. We trokken rond in Antwerpen, per tram en te voet en leerden wat meer over de 5 basispijlers van scouting. Onderweg stopten we bij het MAS, het centraal station en het scoutshuis. Terwijl zongen we ook heel veel liedjes en kochten we fruit voor een fruitbuffet bij het ontbijt. In de avond kwamen we aan op de tweedaagseplaats, stelden we onze tenten op en bereidden we ons voor voor de totemisatie. Uiteindelijk kropen we uitgeteld in onze tent.

            

Fouriers

de hele middag koken
alleen heb geen idee wat
een beetje van dit,
een beetje van dat

neem ik aardappels?
of ga ik toch voor rijst?
ik weet niet hoeveel ingrediënten
het is een hele lijst

maar het zal zeker smaken
ik ben een echte keukenprinses
het staat nog lekker te pruttelen
‘t is klaar rond een uur of 6

pak een bord en bestek
en schuif maar aan
zo iets lekkers
wil je toch niet afslaan