Na een hevige vlucht met turbulentie kwamen we aan in Australië. We ontmoetten een echte Aboriginal die aan het jagen was met een boemerang. Van haar kregen we een echte boemerang.

Kapoenen

De volgende stop van de wereldreis was in Australië. In de voormiddag hebben we ons goed vuil gemaakt tijdens de vettige spelletjes. In de namiddag zijn we op schattenjacht geweest. Iedereen had een schat gevonden! Daarna heeft iedereen zijn eigen schat cadeau gegeven aan een vriendje of vriendinnetje en daarbij veel complimentjes aan elkaar gegeven. Daardoor zijn de kapoenen vandaag met een grote glimlach op hun gezicht gaan slapen!

Welpen

Vandaag is ons vliegtuig geland in Australië. In de voormiddag gingen we de strijd aan met onze leiding. Uiteraard zijn wij van hen gewonnen. Onze beloning hiervoor kregen we in de namiddag. Toen speelden we vettige spelen en mochten we de leiding extra vuil maken. En wees maar zeker dat we dat gedaan hebben! Ook het eten was weer super lekker, dikke pluim aan onze liefste foeriers. We kijken al uit naar de leuke activiteiten van morgen.

Givers

Vandaag begonnen de givers hun dag met een zeer scouteske activiteit. We hebben namelijk een woudloperskeuken gedaan. Eerst sprokkelden we hout en maakten we een groot vuur. Dan zochten we zelf brandnetels om verse brandnetelsoep te maken en daarna toverden we een grote bloempot om tot tajine. De brandnetelsoep en de tajine werden dan in ons vuurtje gezet en een tijdje later konden we heerlijk smullen! Na de middag speelden we allerlei spelletjes zoals dikke bertha, dode vis, over de streep,… daarna speelden we spelletjes met veel verf tot we allemaal vies waren. Na een deugddoende douche namen we de tijd om briefjes naar huis te sturen en daarna was het bedtijd, want morgen vertrekken we op tweedaagse en dat zal heel vermoeiend zijn! Slaapwel!

                         

Jins

Hallo allemaal, vandaag hebben we weer een superleuke dag achter de rug. In de voormiddag hebben we dierenbingo gespeeld waarbij we dieren van het andere team moesten wegsmokkelen. In de namiddag hebben we vettige spelen gedaan, gelukkig zijn wij niet zo vuil geworden. ‘S avonds hebben we een kaartje of een briefje geschreven, verwacht er maar eentje in jullie brievenbus! Ook het eten was weer superlekker: vanmiddag kregen we eens een smos in plaats van boterhammen en daarnet aten we rijst met kip curry en kipblokjes, hmmmmm. Nu gaan we goed uitrusten zodat we morgenvroeg paraat staan voor onze 2-daagse. Slaapwel!

Fouriers