Onze piloot Diego landde vandaag in Schotland. Hij ontmoette daar een echte schot. Hij speelde op een vreemd instrument. Na lang denken bleek dit een doedelzak te zijn. Diego herinnerde zich dat hij deze als bewijs voor zijn wereldreis nodig had. Gelukkig kon deze Schot hem wel even missen.

Kapoenen

Vandaag kwamen we met ons vliegtuig van Pioen airlines aan in Schotland. Daar leefde het monster van Loch Ness. De kapoenen zijn in de voormiddag op zoek gegaan naar het monster, en hebben het gevonden! Uiteindelijk bleek het monster helemaal niet eng te zijn, zelfs heel erg lief. In de namiddag hebben we workshops gedaan samen met de andere takken. Sommige kapoenen hebben gedanst, andere geknutseld, gekookt, gesjord of highlandgames gedaan. Het was super leuk. Daarna hebben we ons buikje rond gegeten met lekkere wortelpuree en worst. Na het avondeten hebben we nog brieven geschreven naar huis en daarna zijn zijn de kapoentjes gaan slapen.

Welpen

Na een stevig ontbijt begonnen de welpen aan een goed gevulde dag. In de voormiddag trokken we naar het bos om een groot bosspel te spelen. De welpen werden in 2 groepen opgedeeld en maakten elk een kap in het bos waar ze hun eigen geknutselde vlag konden verstoppen. Daarna kon de strijd om de vlag van het andere team te veroveren, beginnen. In de namiddag waren er verschillende workshops gepland. De leden konden kiezen voor knutselen, highlandgames, koken, sjorren en dansen. Iedereen koos wat hij of zij het liefste doet en genoot van een toffe namiddag. ‘s Avonds trokken de welpen opnieuw het bos is. Daar moesten ze zelf de weg naar de kampplaats terugvinden aan de hand van hints die de leiding verstopt had. Na een spannende tocht door het bos was er nog even tijd om tot rustte koen met het avondlied. Na deze drukke dag waren de welpen volledig klaar om een goede nachtrust tegemoet te gaan.

Givers

Na een nachtje vol snurken was het tijd voor dag twee. De givers toonden dat ze echte scouts en haalden hun beste sjor-technieken naar boven. Na een lekkere middagmaaltijd was het tijd voor workshops. Het was heel fijn om nog eens met de leden van andere takken te kunnen spelen! ‘S avonds speelden de givers spelletjes in een verduisterde ruimte. Het was soms een beetje eng maar het was vooral ontzettend leuk en grappig! Daarna waren we zo moe dat we meteen in slaap vielen!

Jins

Vandaag was onze eerste volledige dag op de kampplaats en in Schotland. In de voormiddag speelden we een detectivespel waarbij we aan de hand van verschillende opdrachten en puzzels de dief moesten ontmaskeren. De jins deden er alles aan om dit goed te doen verlopen en zo vonden ze ook de dader. Ze hadden hun middageten wel meer dan verdiend. In de namiddag waren de workshops en konden we samen met de andere groepen spelen. We konden kiezen uit 5 verschillende dingen: sjorren, highlandgames, dansen, koken en knutselen. Na het avondeten sloten we de dag af met een reis-rond-de-wereld quiz met allemaal verschillende rondes. Het was een fijne dag! Tot morgen!