Scouting, da’s grenzen verleggen. Daarom trokken vandaag ook de Kapoenen en Welpen hun beste stapschoenen aan en vertrokken op tocht. Ook de Givers en Jins hebben vandaag nog een hele uitdaging voor de boeg. Zij moeten immers het tweede deel van hun tweedaagse lopen. Na enkele uurtjes wandelen kwamen onze vier takken elkaar tegen aan de zwemvijver. Zo’n verfrissing was meer dan welkom na onze tochten. Na een ontspannende namiddag trokken we terug richting kampplaats voor een lekkere maaltijd. Daarna is het tijd voor onze totemisatie.

Kapoenen

Vandaag was het tijd voor de dagtocht. We begonnen er vol goede moed aan en hebben in totaal 5,8 km gewandeld tot aan de Plas van Rotselaar. Daar hebben we heel de namiddag gezwommen, van het zonnetje genoten en hebben we ook een lekker ijsje gegeten. We namen de bus terug om van een lekker bord spaghetti te genieten en in de avond namen we deel aan de viering.

 

Welpen

Vandaag zijn we op dagtocht geweest naar de plas in Rotselaar, een zwemvijver. We hebben wel 6km gewandeld. We zongen liedjes onderweg en hebben hebben ons natuurlijk ook kunnen ontspannen in het frisse water. We hebben ook een ijsje gegeten . ‘S avonds was het een bijzonder moment, Natalie en Katrien hebben hun 1ste belofte gedaan en Liv, Jarne & Nona deden hun 2e belofte.

Givers

Vandaag zijn we van Leuven tot aan de plas van Rotselaar gewandeld. Na een heerlijke nacht met enkel de give

rs gaan we de uitdaging aan. We nemen vandaag de bus tot in Rotselaar om dan tot aan de plas van Rotselaar te wandelen. We hebben ons heel de dag geamuseerd in het water of op het strand. Om vervolgens terug te strompelen naar de kampplaats. Alle andere takken namen de bus, maar de givers wandelden terug. En we zijn als eerste gearriveerd. Wat een topteam!

Jins

Na een vermoeiende 1e dag van de 2-daagse en een goede nachtrust vertrokken de jins terug op tocht. We stapten in de voormiddag naar het meer in Rotselaar. Daar konden de jins zich een hele namiddag uitleven in het water. Wat deed dat deugd na 2 dagen stappen. Eenmaal terug op de kampplaats genoten we nog van de totemisaties. Moe maar voldaan kropen we in ons bed.

Foeriers

Vandaag was tweedaagse en dagtocht. Een rustige dag voor ons. Eens de lunchpakketten gemaatk en gebracht waren, hebben ze zich verdiept in nieuwe gerechten.