Wauw, zijn we alweer de vierde dag? Wat gaat de tijd weer vooruit! Vandaag staan de Givers en de Jins alvast voor een gigantisch grote uitdaging. Ze vertrekken namelijk op tweedaagse. Twee dagen lang zullen ze wandelen en ze slapen ook onderweg. De Kapoenen en Welpen zullen hen zeker hard missen (aja, want nu is er veel minder lawaai!). Maar de Kapoenen en Welpen zullen zeker niet stilzitten terwijl de Givers en Jins weg zijn. Benieuwd wat ze gedaan hebben op de kampplaats? Lees dan zeker verder!

Kapoenen

In een 1 tegen allen leerden de kapoenen verschillende knopen en zelfs een driepikkel sjorren. In de namiddag deden we het iets rustiger en gingen we knutselen; We Schreven brieven en vouwden vliegtuigjes. Hierna konden we ons dan weer helemaal uitleven in de speeltuin. Om de dag af te sluiten lazen we nog uit het kapoenenboek “De steen van Nowan”.

Welpen

Onze voormiddag begon meteen met een grote strijd. We deelden onszelf op in twee groepen en bouwden twee gigantische kampen in het bos. Daarna speelden we een groot risk-spel waarbij we elkaars vlag moesten gaan stelen. Maar we moesten wel oppassen dat we niet getikt werden, want dan waren we ons leven kwijt en moesten we helemaal terug naar ons eigen kamp. Het was super spannend en het duurde lang voor de vlag veroverd werd. Goed gedaan Welpen! Na de middag speelden we 1 tegen alleen. Daarbij moesten we wel twee grote bladen vol opdrachten uitvoeren. Als we daar in slaagden kregen we een extra traktatie. En ja hoor, het is ons gelukt! Daarna vlogen we met grote honger op de fishsticks met spinaziepuree en om onze dag af te sluiten speelden we nog een aantal spelletjes buiten voor we in onze bedjes kropen.

Givers

Na een lange vermoeiende dag tocht wandelden de givers vandaag om 14u Leuven binnen. Snel naar de winkel om eten te kopen voor deze avond en dan naar de slaapplaats. We slapen in de refter van een schooltje met een keuken! Het was een heel vermoeiende maar heel leuke dag.

Jins

De dag van tweedaagse was aangebroken. We vertrokken te voet en wandelden langs knooppunten door het mooie landschap. We genoten van een heerlijk waterijsje en kwamen net iets te vroeg op de slaapplaats aan. Daar ontdekten we dat de boomgaard veel schaduw bood wat altijd welkom is. We mochten in de hottub van de bewoners en zaten rond het kampvuur. Alle jins waren blij met de avontuurlijke dag en kropen moe de tent in.

Foeriers

Een rustige dag voor de fouriers want twee takken zijn op tweedaagse trektocht.

De takken die ter plekke blijven worden verwend

met wentelteefjes en een lekker ijsje als 4-uurtje. Als avondmaal een echte kampklassieker: spinaziepuree met fishsticks. Hopelijk heeft iedereen zijn buikje kunnen rond eten.