Vandaag werden we voor de eerste keer in kampstijl gewekt. Om 8u knalde de muziek door de boxen en stond er een super stevig ontbijt klaar voor ons. Dit hebben we zeker nodig voor onze druk gevulde agenda. Het ontbijt werd geopend door het volkslied, zeer passend bij deze historische dag. In de voormiddag hebben alle takken apart gespeeld. Na een geweldige activiteit was het in de namiddag tijd voor workshops en de voetbal bekijken. Dat konden we natuurlijk niet missen!

Kapoenen

In de voormiddag zijn de kapoenen omgevormd tot echte ruimtesoldaten, klaar om het universum te redden. In de namiddag waren er workshops. Er was keuze tussen dansen, koken, sjorren en knutselen. Om 16u hebben we ook gezellig naar de voetbal gekeken. In de avond hebben we briefjes geschreven zodat het thuisfront zeker weet hoe leuk het hier is!

Welpen

Na onze eerste nacht hier in Rotselaar vlogen we er meteen in. We gingen ontbijten, naar het toneeltje kijken en dansten de kampdans. De kampdans gaat steeds beter en beter en we beginnen hem goed te kennen! Daarna begonnen onze activiteiten. We speelden enkele spelletjes en sporten, zoals honkbal, hockey en slingertikkertje. In de namiddag konden we kiezen uit verschillende workshops. Je kon dansen, koken, knutselen en sjorren. Bij het tweede deel van de workshops mochten we zelfs naar de wedstrijd van België tegen Engeland kijken, en jawel, we hebben gewonnen!Na al die workshops hadden we wel honger gekregen. We trokken naar de tafel en aten daar jagerschotel. Super lekker! ‘S avonds schreven we ook al enkele brieven voor ouders, nonkels, tantes, grootouders, vriendjes, vriendinnetjes… Dus check zeker jullie brievenbus maandag want misschien hebben jullie wel post! En dan was het alweer tijd om naar bed te gaan. Tot morgen!

Givers

Vandaag hebben de givers een kei leuke sjorring gemaakt, helemaal zelf. Daar kunnen ze op elk rustig moment even in chillen, we hebben er zelfs vlaggetjes gehangen. Na de middag hebben we natuurlijk naar de rode duivels gekeken. De givers die daar geen zin in had, konden een ander spel spelen samen met sommige andere leiding.  ‘s Avonds hebben we brieven naar het thuisfront geschreven en alvast een concept uitgedacht voor het kampvuur. Zo hoeven we dat op het einde niet meer te doen. Om af te sluiten hebben we nog eens dikke Berta gespeeld. Zo’n klassieker kon natuurlijk niet ontbreken.

Jins

De Jins hebben zich vandaag geamuseerd in het land van de gepensioneerden. We hebben bingo gespeeld, koffieklets gehouden en hebben zelfs een apotheekbezoek gedaan. In de namiddag leefden we ons uit in de workshop en supporterden we voor de rode duivels. ‘S avonds zijn we naar het heuse jincasino geweest waar we alcoholvrije cocktails hebben gedronken en gezelschapsspelletjes gespeeld. Moe maar voldaan vertrekken we naar dromenland.

Foeriers

Vandaag hebben we iedereen verwend met een echte smuldag. De leden en de leiding aten hun buikjes rond. Liters ajuinsoep met veel kaas, koele milkshake met jagersschotel verdwenen als sneeuw voor de zon Het was veel werk, maar ook leuk. En gelukkig konden we tussendoor de Rode Duivels ook zien winnen van Engeland. Nu rusten we even uit om er morgen weer in te vliegen en lekkers op de bordjes te toveren.