Vanmorgen stonden we vol spanning klaar om op kamp te vertrekken. Nog snel een dikke knuffel en kus voor mama, papa, broer en zus en dan stapten we vol goede moed op de bus richting Rotselaar. In Rotselaar aangekomen vlogen we er meteen in met een paar massaspelen met iedereen samen. Daarna ontdekten we dat de foeriers ook dit jaar weer super lekker voor ons koken. Daarna was het tijd voor het toneeltje. We ontmoetten een gekke man, 2 indianen en 2 ruimtecowboys die verzeilt geraakt waren in het heelal en hun weg terug naar huis wilden zoeken. Het was super spannend! In de namiddag en avond speelden we apart in onze takken. Benieuwd wat we gedaan hebben? Lees dan zeker verder.

Kapoenen

De kapoenen hebben vandaag geleerd hoe ze de avond goed konden afsluiten met het avondlied. Ook hebben we spelletjes gespeeld op het gras en in de speeltuin. We sloten de dag af met een verhaal van Nowan.

Welpen

Na het maken van een aantal goede afspraken vlogen onze Welpen er meteen in met een aantal sportieve spelletjes. We speelden verschillende soorten estafetten waarbij we ons helemaal konden uitleven. Het terrein bestaat uit een gigantisch bos met veel heuvels dus we hebben onze kuitspieren goed getraind tijdens de loopspelletjes. We speelden Vier op een rij estafette, we balanceerden een knikker op een lepel, We mikten ballen in een kom,… Nadien werden we beloond met een lekkere avondmaaltijd! Daarna kregen we een regenbui en moesten we onze spelletjes verderzetten onder het afdak. Daar speelden we doktertje in de knoop, schipper mag ik overvaren, telefoontje billenklets,… Na een avondje vol plezier kropen we moe onze bedjes in. De leiding las nog een verhaaltje voor en daarna vielen onze oogjes toch wel echt toe!

Givers

De givers zijn zoals iedereen goed aangekomen op het kampterrein. Alleen waren al hun slaapzakken weg! Om de givers te motiveren om heel het terrein te verkennen (en amai das groot) lagen ze overal verstopt. Deze avond was het al meteen tijd voor een nachtspel. Niets is leuker dan ‘s nachts een bosspel spelen. Nu liggen alle givers moe in hun bedje net zoals de leiding! Het wordt een topkamp, ik voel het!

Jins

Vandaag gingen de jins op ontdekkingstocht op het kampterrein. Ze leerden hun speelplek voor de komende week en kennen en keurden deze al helemaal goed! Blijkbaar had de leiding ook een kleine verrassing voorzien. Op het einde van hun zoek- en ontdekkingstocht vonden de jins een lekkere zak snoep als verwelkoming! Na het lekkere avondmaal van de foeriers, testten de jins hun cowboy- en piratenkennis aan de hand van een quiz. De jins kropen moe, maar voldaan in hun bedje en kijken helemaal uit naar wat de rest van het kamp voor hen in petto heeft!

Foeriers

Joepie, eindelijk kon het kamp beginnen. We vlogen er meteen in en we kookten vandaag echte kampkost. Gekookte patatjes, erwten en worteltjes en gebakken boterhamworst; dat must iedereen wel! De rijstpap werd ook goed gesmaakt. Wij hebben al zin in de rest van het kamp.