Vandaag was het stil op de kampplaats. Alle takken zijn op dagtocht of tweedaagse vertrokken, enkel de foeriers bleven achter. Elke tak besloot zelf wat ze tijdens hun dag onderweg deden. Sommigen gingen zwemmen, anderen gingen een uitgebreide wandeling maken. Je leest er alles over in de takverslagen.

Kapoenen

Vandaag zijn wij heel vroeg opgestaan, en hebben onze brooddozen en drinkflessen gevuld. Hierna zijn wij op pad vertrokken, en hebben we een hele grote wandeling gemaakt. Tijdens deze wandeling hebben we braambesjes geplukt. Nadat we onze buikjes volgegeten hadden, hebben we kunnen genieten van onze zelfgeplukte braambessen.

Onze fijne dagtocht eindigde bij een zwembad in de buurt. Hier hebben wij ons goed kunnen verkoelen, en lekker gezwommen. Hierna zijn wij terug naar de kampplaats gekomen, en zijn na een leuke en vermoeiende dag op tijd in ons bedje in gekropen.

Welpen

De Welpen maakten een lange wandeling die eindigde bij het zwembad. In de namiddag maakten ze een uitgebreide plons om af te koelen waarna ze terug richting de lokalen trokken. Na hun dagtocht speelden ze een groot spel in het donker. Deze dag was heel vermoeiend voor de Welpen, dus kropen ze moe maar voldaan hun bedje in.

Givers

De Givers zijn vertrokken op tweedaagse. Ze moesten zelf een slaapplaats proberen te vinden en dat is hen zonder hulp van de leiding gelukt! Nadat ze hun tent opgesteld hadden, genoten ze van een gezellige avond samen.

Jins

Vandaag was het de zwaarste maar ook één van de leukste kampdagen. We vertrokken op tweedaagse! Na een lange voorbereiding trokken we de wijde wereld in. Door bossen en velden trokken we tot we aankwamen bij een mooi meertje. Daar aten we onze lunch op en speelden we een spelletje. We trokken door naar een gezellig cafeetje met speeltuin waar we een drankje dronken voor we moe maar voldaan toekwamen aan de overnachtingsplaats. Deze avond hebben we mooi afgesloten door voortotems voor Bram en Rob te kiezen die we hen morgen gaan geven. Tot morgen!

Foeriers

De foeriers hadden het vandaag heel rustig, er waren namelijk geen leden meer op de kampplaats. Maar er moest wel eten rondgebracht worden, de Jins en de Givers waren deze avond immers op een andere locatie. Daarom brachten de foeriers stamppot en fishsticks rond; dit viel na een lange dag stappen zeker in de smaak. Wij hebben ook het restaurantje voor de leiding getest, hier gaan wij eten op nakamp als bedankje voor de leiding en de foeriers.