Er breekt een nieuwe dag aan in Someren-Heide. Voor onze leden staat er weer een dag vol plezier op de planning. Van een groot spel in het dorp van Someren-Heide tot plezier maken met water onder de zon, lees hieronder alles wat er vandaag te beleven was.

Kapoenen

Deze ochtend werden we vol energie wakker en schoten we op het ontbijt af. Nadat we onze buikjes rond gegeten hadden gingen we van start met een voormiddag vettige spelletjes spelen. Zo moesten we bijvoorbeeld snoepjes happen uit een kom met bloem nadat we ons gezicht nat maakte in een andere kom.

In de namiddag hielpen we Alice bij het maken van een taart. We vervulden vier verschillende opdrachten die elk een ingrediënt opleverde. Na het doen van deze opdrachten konden we de taart vervolledigen.

Deze avond hebben we een gezellig verwenmoment gehad. We lakte elkaars nagels, gaven elkaar een massage en een voetbadje. Zo konden we helemaal fris ons bedje in kruipen. Tot morgen!

Welpen

In de voormiddag hebben de Welpen de moord op de knuffel van Alice opgelost. De rode koningin was jaloers en heeft daarom de knuffel vermoord met een viskom in het materiaalhok van de leiding. Omdat we de moord zo snel hebben opgelost heeft de rode koningin wraak genomen door Alice te ontvoeren en mee het dorp in te nemen. Aan de hand van opdrachten in het dorp wonnen we sleutels om het kleurenslot te ontcijferen en Alice te bevrijden. Zelf namen we wraak door de Rode Koningin vast te binden aan de sjorring.

Later die avond speelden we nog een escape game waarbij we aan de hand van raadsels de oplossing kregen van een slot. Achter het slot zat een super leuke verrassing die we zeker zullen vertellen op de laatste dag van het kamp.

Givers

In de voormiddag speelden we een slag om Someren na. Er waren twee teams die zo veel mogelijk soldaten moesten verzamelen, deze konden ze later inzetten op het slagveld. Het ging er hevig aan toe, maar uiteindelijk was er maar een team dat zijn hoofd boven water kon houden.

In de namiddag was er tijd voor een beetje welness. We bouwde een sauna hut met sjorbalken en namen hier een volledige detoxkuur. Eenmaal onze poriën volledig open stonden namen we snel een douche. Na drie dagen kamp was dit zeker geen overbodige luxe.

Om de dag af te sluiten speelden we nog een super actief Mario spel zodat we moe en voldaan onze bedjes konden inkruipen om uitgeslapen aan de tweedaagse te kunnen beginnen.

Jins

Na het ochtendgloren en het prachtige ontbijt namen we wat tijd voor het schrijven van mooie briefjes naar onze geliefden in het vaderland. Met veel zwoegen en zweten hadden we toch een stapeltje brieven klaar voor de post. Hierna was het tijd om onze slechte kleren aan te doen want de namiddag was gevuld met de leukste spelletjes van het kamp, namelijk de vettige spelen!

Na de vettige spelen met verf, bloem en snoepjes gingen we elkaar te lijf. Gelukkig stond een warme discodouche ons op te wachten. Na dit alles was het tijd voor een ruste avond activiteit met wat spelletjes in het jincafé. En het eindigde met een leuk potje voetbal. Slaapwel.

Foeriers

Vandaag was het een minder drukke dag voor de foeriers. Het stoofvlees voor deze avond had immers al een hele nacht staan chambreren in zijn pot op het vuur. In de voormiddag hebben de foeriers nog gehaktballetjes gerold en krieken opgewarmd in een lekkere saus. Zo hadden de leden een leuke warme hap in plaats van saaie boterhammen.