Vandaag kwamen de Givers en Jins terug van tweedaagse terwijl de Kapoenen en Welpen een voormiddag vulde met spelletjes op de kampplaats. De foeriers maakte een geweldige jagersschotel om van te smullen en s’avonds was er tijd voor wat bezinning en totemisatie van de leden. Lees er alles over in de verslagjes hieronder.

Kapoenen & Welpen

De Kapoenen en Welpen hadden vandaag heel de kampplaats voor zichzelf. De Givers en Jins waren namelijk nog op tweedaagse en daar maakten ze gebruik van door samen te spelen. In de voormiddag speelden ze samen ruwe spelletjes. Het ging er hevig aan toe. Iedereen deed ontzettend zijn best. Na de middag begon de zon goed te schijnen dus besloten ze om waterspelletjes te spelen. Die verfrissing was meer dan welkom. Nog snel omkleden voor we aan tafel gingen.

Givers

De Givers zijn op tweedaagse geweest. Na een vijftal kilometer kwamen we aan in Someren. Hier mochten de Givers helemaal zelf een slaapplaats zoeken. Bij het derde huis hadden we al geluk. We vonden een gastvrij gezin met een grote tuin en een een tuinhuis omgebouwd tot karaokebar. Ze maakten ‘s avonds voor ons de kachel buiten aan, en installeerden de karaoke. Pret verzekerd!

De volgende dag wandelden we sfeervol terug naar de kampplaats. We deden onderweg nog een picknick en stopten regelmatig voor een slokje water. Eenmaal aangekomen hebben we een uitgebreide rustpauze genomen. De Givers ploften uitgeteld maar voldaan neer op hun bedden. later op de avond maakten we ons klaar voor de langverwachte totemisatie en beloftes. eindelijk werden enkele van onze givers volwaardige scouts!

Jins

De Jins zijn deze ochtend wakker geworden op de tweedaagse locatie. Na een ontbijt op het gras waren we klaar om te vertrekken naar de kinderboerderij. Daar aangekomen hebben we veel diertjes geaaid, opdrachten gedaan, foto’s genomen, wandelingen gemaakt, ijsjes gegeten en op café geweest. Na een spannende busrit terug naar de kampplaats waren we juist op tijd voor het geweldige avondmaal.

 

Foeriers

Vandaag is er heel hard gewerkt bij de foeriers want bij het avondeten geven we een heus drie gangen menu aan de leden. Daarvoor maakten we soep, jagersschotel en rijstpap klaar. Onze soep en rijstpap zijn al jaren een kampklassieker maar de jagersschotel werd voor het eerst op kamp bereid. En bleek een succes toen we de leden onze schotel zagen verorberen. Er bleef maar net genoeg over voor onszelf. Na de positieve reactie schreven we het recept in ons kampkookboek voor volgend jaar. Dit zou wel eens het begin van een nieuwe kampklassieker kunnen zijn.