Er breekt weer een nieuwe dag aan in Someren-Heide. Op deze dag worden de leden voor het eerst wakker in onze gezellige kampsfeer. En gezellig was het zeker, want we speelden vandaag met vriendjes uit een andere tak tijdens de workshops. Hieronder geven alle takken verslag van hun voormiddag- en avondactiviteit.

Kapoenen

Deze voormiddag gingen de Kapoenen vol enthousiasme op stap in Wonderland! Ze wilden het kasteel van de hartenkoningin bereiken, maar de tocht was lang en gevaarlijk. Ze moesten veel hindernissen overwinnen, zoals het overspringen van een gigantisch ravijn! Samenwerken was heel belangrijk om het kasteel van de koningin te bereiken. Gelukkig deden de Kapoenen superhard hun best en bereikten ze het kasteel.

Er was vandaag ook een jarige aanwezig in de groep. Kobe werd vandaag zeven jaar en kreeg een supermooie kroon. Deze ochtend heeft heel De Pioen een gelukkige verjaardag gezongen voor hem.

Welpen

Na het lekkere ontbijt hebben de Welpen de gekke hoedenmaker leren kennen. De gekke hoedenmaker leerde ons een nieuwe versie van Monopoly kennen. We speelden een hoedenmemory, een knikkerrace en nog veel meer leuke spelletjes. Nadat de foeriers ons met een heerlijke warme maaltijd hadden verwend, hebben we briefjes geschreven. Vergeet dus niet om je brievenbus in de gaten te houden.

Givers

De Givers begonnen de dag met een (uiteraard) heerlijk ontbijt. Eenmaal we allen volle maagjes hadden, trokken we er op uit. We speelden een te gek spel waarbij we door middel van verschillende opdrachten terrein konden winnen. Hierna gingen we Someren wat verkennen met een pijlentocht. Groep 1 vertrok eerst om de weg uit te stippelen en opdrachten achter te laten. Groep 2 moest deze tocht dan wandelen, en onderweg selfie’s nemen, liedjes schrijven, … . In de avond schreven we briefjes en trokken we ons terug in een supergezellige home cinema!

Jins

Na een eerste keer slapen op kamp waren we er volledig klaar voor. En er is geen beter begin dan een reuzenganzenbord. In twee teams streden ze tegen elkaar. Hoewel het heel nipt was, is team blauw gewonnen, proficiat!

Na de workshops sloten we de dag af met een knusse pyjamaparty, waar we spelletjes speelden in onze slaapzak en samen een film keken.

Workshops

In de namiddag mochten de leden zelf kiezen wat ze gingen doen. Ze kregen de keuze uit vier verschillende activiteiten. Zo konden ze gaan koken, dansen, ruwe buitenspelen doen of knutselen. Zo kregen de takken de kans om eens met leden uit een andere tak te spelen. Zo konden bijvoorbeeld de Kapoenen heel goed fruitsatés maken met de hulp van de Jins.

Foeriers

De foeriers hebben vandaag hele lekkere ajuinsoep gemaakt en zijn alvast begonnen aan het stoofvlees voor morgen.