Vandaag zijn we met de bus vertrokken naar Someren-Heide. Eenmaal hier aangekomen zijn alle takken meteen op verkenning gegaan. Natuurlijk zijn er al onmiddelijk een heleboel spelletjes gespeeld en hebben de foeriers, zoals altijd, lekker gekookt voor heel de groep. We leerde Alice kennen die per ongeluk in Holland terecht gekomen is. Lees hier onder wat de takken allemaal gedaan hebben en wat de foeriers gekookt hebben.

Kapoenen

De kapoentjes zijn op verkenning gegaan op de kampplaats. Van ons eigen bed tot de speelzaal en het grote grasveld hebben we alles tot in de puntjes bekeken. De leiding legde de kampregels uit. Waar mag een kapoen wel en niet lopen? Hoe laat gaan we slapen? Waar poetsen we onze tanden? Alle vragen van de kapoenen werden beantwoord.

Naar goede gewoonte hebben we ook veel gespeeld. De kapoenen moesten zich 100% inzetten voor een aantal plezante balspelletjes. We leerden ook voor het eerst het avondlied zingen. Het is nog een beetje moeilijk maar tegen het einde van het kamp zal het vast en zeker al veel beter gaan! Hou ons maar in het oog.

Welpen

In de voormiddag hebben we samen met Alice en haar betoverde kaarten de kampplaats ontdekt. Van de kaarten leerde we de kampregels en afspraken. Na het eten was Alice nog niet moe en hebben we super gekke pleinspelletjes gespeeld.

Givers

Nadat we onze eerste stap uit de bus gezet hadden, gingen we ons installeren in onze kamer. Nadat onze koffer uitgepakt en bed opgemaakt was gingen we van start met een geweldige activiteit.

We stapten in de huid van rasechte duivenmelkers. Eerst leerde we enkele gewoontes van duivenmelkers aan. Zoals om ter verste rochelen, om ter sappigste roddelen en duiven lokken. Nadat onze duiven waren uitgevlogen hebben we ons verdiept in de cafésporten.

Na het eten hebben we een quiz gespeeld en vroegen we onszelf af of er wifi is in Someren-Heidi. Daarna sloten we de dag of met een match levensgrote tafelvoetbal en een cool ridderspel.

Jins

De eerste dag op kamp, spannend! Natuurlijk horen bij een kamp ook regels en die gingen we samen maken. Wat mag wel en wat mag zeker niet? Met goede afspraken geraken we al veel verder! Daarna gingen we op verkenning en gingen we kijken waar we de komende week gingen slapen, eten, wassen en vooral spelen! Na deze ontdekkingstocht gingen we dit laatste meteen doen. Op het grote veld achter onze slaapplaats begonnen we rustig met leuke spelletjes maar al snel schakelden we over op ruwere en toffere spelletjes. Moe maar voldaan kropen we voor de eerste keer dit kamp in ons bed. Slaapwel!

Foeriers

Na een laatste uitstap naar de winkel om inkopen te doen voor het kamp van start gaat zijn onze foeriers aan het werk gegaan. Want enkele ogenblikken later stond er plots een bus vol leiding en leden. Nadat de leden hun eerste ronden door de kampplaats gemaakt hadden gingen de foeriers aan het werk voor de eerste maaltijd. We maakte spek en erwtjes voor iedereen. De leden smulden er met groot plezier van, want nadat ze langs onze potten en pannen geweest waren, was er maar net genoeg spek over voor ons. Wij kijken al vast uit naar de rest van het kamp.