Kapoenen

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. De start van een geweldig kamp. We zijn de dag in groep gestart om de kampdans te leren en we kregen ook al het eerste stukje van het toneel te zien. Daarna konden we al meteen genieten van een geweldig middagmaal. Hierna was het dan eindelijk tijd voor een super tof spelet de kapoenen. We hadden allemaal kistjes maar deze zaten op slot. Door opdrachten te doen kraakten we de codes en vonden we in elk kistje een aantal regels voor op kamp. In het laatste kistje vonden we dan ook nog eens een lekkere verassing. Hierna hebben we ook meteen onze snoezelruimte gaan testen. Hier genoten we van de lichtjes en de muziek. Na al dat spelen waren we zo moe dat we na het avondeten meteen onze bedjes ingekropen zijn en konden beginnen dromen over de rest van het kamp.

Foto fouriers

Welpen

De Welpen zijn vandaag vrolijk toegekomen in de gocart op de kampplaats. Ze vlogen er meteen in met een rondleiding, want we hebben niet 1 maar 2 gebouwen om te ontdekken. Wow, wat is het hier groot! Daarna zijn we begonnen met een goed watergevecht en speelden we waterspelletjes. Heerlijk met dat warme weer. Voor het slapengaan hebben we nog wat pleinspelletjes gespeeld en na het verhaaltje zijn we gaan slapen.
Tot morgen!

Foto fouriers

Jonggivers

Vandaag werden de Jonggivers verwelkomt met een super tof watergevecht. Na het eten gingen de Jonggivers het terrein verkennen per go kart. Bij elke locatie speelden we een spelletje en kregen ze op een speelse manier de afspraken die gelden tijdens het kamp te horen. Na het eten mochten ze hun witte t-shirten versieren in de oranje kleur van onze tak via de techniek van batikken. Wat een vermoeiende maar toffe eerste dag!

Foto fouriers

Givers

Joepie, het kamp is begonnen! We startten onze dag met bijpraten, het toneeltje en de kampdans. Daarna gingen we meteen eten. Er stond een lekkere groentesoep op het menu. Na het eten, gingen we op verkenning naar de kamers en bespreekten we de kampregels. Dan begonnen we aan onze eerste activiteit. Deze activiteit stond al helemaal in het teken van het kampthema, survival. Eerst maakten we samen een Giverstrijdvlag, daarna kregen de Givers allerlei driloefeningen zoals toertjes lopen, squatten, jumping jacks, armen zo lang mogelijk gestrekt houden… Ook maakten we een strijdkreet en speelden we enkele rondjes levende stratego. De stratego eindige in een gelijkstand tussen de twee teams. Na al dat spelen, was het tijd voor het avondeten. Maar dit verliep toch wel op een speciale manier. De Givers moesten namelijk eten zonder bestek. Dit zorgde voor heel wat vermaak aan tafel en voor beloftes om dit heel het kamp aan te houden. Na het avondeten, speelden we een spel met waterballonnen, waarbij we elkaars ballonnen moesten kapot slaan. Als alle ballonnen kapot waren, moesten we een groepsopdracht spelen om nieuwe ballonnen te verdienen.
Kortom, de Givers zijn: Geniale Ideeën, Veel Energie en Reuze Sympathiek, zoals hun nieuwe strijdkreet omschrijft.

Foto fouriers

Jins

Allerliefste ouders,
Vandaag kwamen de jins aan op expeditie hoge rielen. Bij aakomst hebben we het domijn verkend met foto’s en spelen. Na dit was er een lekker avondmaal. Gemaakt door de super leuke fouriers. Na het eten hadden we een Quiz gespeeld. Met allerlei vragen en doeppdrachten. Toen was het tijd om na een vermoeiend dag in ons bedje TE kruipen 📸🍌 😴

Scoutsegroetjes
DE JINS

Foto fouriers;

Fouriers

Een jaar lang zaten de fouriers op hete KOLEN, maar nu is het eindelijk zo ver. Het kamp is begonnen. We vlogen er met volle goesting in… PATAT! De hele dag hebben we voor al onze lieve leden gekookt, en ondertussen hebben zij hun leiding in de pan GEHAKT. Een geweldige start van een topkamp dus!

Foto fouriers
Foto fouriers