Kapoenen

Wat een spannende dag voor onze kapoenen, zo’n weekje weg van thuis is toch niet niks. Gelukkig waren alle snoetjes aan het lachen bij de aankomst op de kampplaats. Na een lekker potje jagersschotel hebben we kennis gemaakt met de regels en het pictoschema. Moe maar voldaan kropen we dan ons bedje in want we wilden helemaal klaar zijn voor dag 2!

Welpen

Vandaag begonnen de welpen aan hun eerste kampdag. Na een groot spel met de hele groep mochten we al meteen genieten van het heerlijke eten van onze fouriers. Ook het thema en de kampdans konden op deze dag niet ontbreken. Daarna bespraken we alle kampregels en speelden we nog vlaggenroof. De dag vloog zo snel voorbij dat het al tijd was om in ons bedje te kruipen. Zo zijn we weer helemaal fris om morgen aan onze eerste volledige kampdag te beginnen!

Jonggivers

De jonggivers zijn hun eerste kampdag begonnen met een leuk groepspel “2 is te weinig, 3 is te veel”. Daarna hebben we lekker gegeten en samen de afwas gedaan. Om 19:30 hebben wij de nieuwe dansstappen van het kamplied geleerd en het toneeltje gezien. Om 20u hebben we levende bingo gespeeld. We gingen rondwandelen in het park en in het centrum van Watou en de voorwerpen van de bingo afvinken als we die tegenkomen. (Voorbeelden: gele auto, een fietser, een hond, een mier, een lijnbus etc) Wij sloten de dag af met het avondlied en om 21u waren de leden in bed. Tot morgen 😉

Givers

Na een lange busrit zijn de Givers eindelijk aangekomen op kamp. We speelden kat en muis, aten een heerlijke jagersschotel, dansten voor het eerst de kampdans en verkenden de kampplaats. We hebben ook de kampregels overlopen en een kleine wandeling gemaakt. De sfeer zat meteen al goed. We kijken al uit naar morgen!

Jins

Dag één hebben wij direct al ingezet met het meest spannende van de kamp: totems kiezen! Na lang discussiëren hebben wij 2 totems en 4 voortotems kunnen kiezen. Wat die juist gaan zijn komen we op het einde van het kamp achter…. De avond eindigden met het avondlied. We hebben al zin in morgen!

Fouriers

Vandaag begon de dag voor de foeriers heel erg rustig. In de voormiddag maakten we rustig lekkere soep klaar voor de leiding. Na een middagdutje was het tijd voor het echte werk. Alle foeriers sloegen aan het snijden, wassen, bakken, braden en roeren. In een mum van tijd toverden ze een heel erg lekkere jagersschotel op tafel. Na zo’n lange busrit viel deze heel hard in de smaak bij alle leden en leiding. Na het avondeten poetsten we nog grondig de keuken. Moe, maar heel erg gelukkig om alle leden terug te zien, gingen de foeriers op naar dromenland. Helemaal klaar om morgen terug hongerige maagjes te vullen.